Mikä on uutta? Mobiilisovellukset Sovelluksia

Tulevaisuuden mobiilisovellukset – mitä ei ole vielä keksitty?

Tuntuu melko mahdottomalta ajatukselta löytää vielä ideoita, joita ei joku olisi jo ehtinyt mobiilisovellukseksi kääntämään. Teknologiamme kehittyy hurjaa vauhtia, eikä oikeastaan mikään tässä maailmassa enää pyöri ns. “analogisesti”, vaan kaikki tapahtuu virtuaalitodellisuuden, tai digitaalisuuden maailmassa. Oli kyseessä sitten deittailua, opiskelua, rahoitusta, työpaikkojen etsintää, tai mitä tahansa näiden väliltä, ne kaikki on tällä hetkellä hoidettavissa puhelimesi välityksellä, vain muutamalla hassulla klikkauksella. 

Huolimatta teknologian ja informaation tulvasta, vielä tänäkin päivänä on olemassa sellaisia asioita joihin ei ole mobiilisovellusta kehitetty. Emme valitettavasti osaa sanoa, onko kohta mainittuja asioita jo kehityksessä, mutta ainakaan vielä niistä ei ole tietoa tihkunut julkisuuteen. Ajattelemme asiaa kuitenkin sen verran itsekriittisesti, että jos me olemme idean keksineet, luultavasti joku muukin on sitä jossain vaiheessa ajatellut. Seuraavasta artikkelistamme löydätkin pohdintaa siitä, minkälaisia mobiilisovelluksia me vielä tarvitsemme, mutta emme välttämättä vielä tiedä siitä. 

“Lääkelaukku”

“Lääkelaukku” ei vielä itsessään hirveästi ideasta kerro, mutta kyseessä on kuitenkin ihmisen terveyteen liittyvä sovellus, joka pystyy reaaliajassa mittaamaan kehon erinäisiä toimintoja, kuten esimerkiksi lämpötilaa, sykettä, jne. Tämänkaltaiset sovellukset eivät täysin uusia ole, mutta tällä tasolla niitä ei ole vielä pystytty kehittämään, jota aiomme tässä nyt esitellä. 

Eikö olisi hienoa, mikäli taskustasi löytyvä puhelin pystyisi koko ajan vahtimaan kehosi lämpötilaa, nestetasapainoa, ja vaikkapa sykettä? Tällaisen innovaation kehittäminen ilman ylimääräisiä rannekkeita, tai kelloja kuulostaa vielä toistaiseksi kohtalaisen kaukaiselta idealta, mutta mikäli teknologia kehittyy samaan tahtiin vielä seuraavatkin 10 vuotta, emme pidä lainkaan mahdottomana ajatuksena, että saisimme tällaisen vielä käyttöömme. 

Vedonlyönnin analytiikat puhelimessasi

Vedonlyönti on kiva harrastus, olit sitten ammattilainen, tai pelkästään huviksesi pelaava henkilö. Vedonlyönti EI kuitenkaan ole aivan niin kivaa, jos siinä häviää koko ajan rahaa. Eikö olisikin hienoa, mikäli tavallisellakin pelaajalla olisi käytössä edistyneitä tilastoja, joiden perusteella otteluista vetoa lyöminen muuttuisi hetkessä huomattavasti helpommaksi? Vedonlyönti ei koskaan “helppoa” sanan varsinaisessa merkityksessä tule olemaan, mutta tämän kyseisen sovelluksen avulla löytyisi takuuvarmasti helpotusta asiaan.

Kyseessä on sovellus, joka automaattisesti osaa laskea sille syötettyjä (sovellus hakee autom. näitä tietoja eri sivuilta) tietoja, ja muuttaa nämä sellaiseen muotoon, jotta tavallinenkin ihminen osaa niitä tulkita. Mikäli esimerkiksi jääkiekon SM-liigassa pelaa kaksi joukkuetta vastakkain, jolla toisella on maalivahdin torjuntaprosentiksi merkitty 85,5%, ja toisella 93,6%, on hyvin todennäköistä, että ainakin jollain tasolla korkeamman torjuntaprosentin omaava maalivahti pelaa kyseisessä ottelussa paremmin. Kyseessä on tietysti vain yksi tilasto, jonka perusteella ei kannata vielä vetoa asettaa, mutta homman juoni piileekin siinä, että tällaisia tilastoja voi yhteen otteluun olla laskettavissa kymmeniä erilaisia, jotta näet missä joukkueiden väliset voimasuhteet todellisuudessa menevät. Itse veto pitää totta kai vielä käydä asettamassa nettikasinolla, joten siihen hommaan kannattaa lähemmin tutustua linkin kautta. 

Mobiilisovellusten tulevaisuus

Mobiilisovellusten tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä, sillä ei ole ihan heti tiedossa, että sivilisaatiomme olisi kännyköistään luopumassa – päinvastoin, sillä puhelimet ja älylaitteet ottavat päivä päivältä enemmän valtaa elämässämme. Mobiilisovelluksia tullaankin siis kehittämään vielä todennäköisesti useiden vuosikymmenten ajan. Vaikka tulevaisuutta onkin vaikea ennustaa, on mobiilikehitykselle sekä siihen liittyvälle teknologialle helppo povata ns. kultaisia aikoja, jotka ovat vielä edessä päin. 

Mikä on sinun mielestäsi seuraava “the next big thing”, joka tulee mullistamaan sen, mitä mobiilisovelluksista ajattelemme?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *