Mobiilisovellukset

Mobiiliapplikaatiot yritysten ja niiden toiminnan tukena

Nykyään jo suurin osa netissä tapahtuvasta liikenteestä tapahtuu älypuhelinten ja muiden mobiililaitteiden välityksellä. Tämä mullistus on tapahtunut muutaman viime vuoden aikana, ja älylaitteiden vallankumous onkin tapahtunut maailmanhistorian mittakaavassa äärimmäisen lyhyessä ajassa. Vain muutamassa vuodessa älylaitteista on tullut yksi modernin ihmisen elämän tärkeimmistä asioista. Tämä saattaa kuulostaa hyvin kärjistetyltä, mutta tälle on hyvät perusteet. Nykyisin moni ihminen nimittäin viettää jopa suurimman osan hereilläoloajastaan älylaitteensa parissa. Tämä ei välttämättä tapahdu yhtäjaksoisesti, vaan usein juurikin muutaman minuutin selailujen pätkissä. Älylaitteen selailu käy helposti niin, että käsi kurottuu laitteelle aina tylsän hetken yllättäessä. Älypuhelin tarjoaa niin viihdettä kuin käteviä apuvälineitäkin ja on ehdoton apu arkeen.

Älypuhelimen suosio, jota on tituleerattu jopa älylaiteriippuvuudeksi, perustuu pitkälti juurikin älylaitteiden käytännöllisyyteen, sillä ne ovat modernin ihmisen elämässä korvanneet useita muita laitteita ja hyödykkeitä. Kun ennen vanhaan jouduttiin turvautumaan vaikkapa kalenteriin tapahtumien merkitsemisessä, rannekelloon ajan seuraamisessa, muistikirjaan muistiinpanoja tekemisessä, kirjoihin tiedonhaussa ja lankapuhelimeen tai jopa kirjeisiin viestinnässä, ovat älypuhelimet nyt tarjonneet keinon yhdistää kaiken tämän ja paljon enemmän yhteen pieneen, taskussa kannettavaan pakettiin. Älylaitteiden vallankumous on tuonut mukanaan mullistuksia myös yrityksille, sillä se on pistänyt mainonnan keinot aivan uusiksi. Monet modernit yritykset ovatkin ottaneet tästä kopin ja hyödyntäneet tämän uuden mainostuskeinon esimerkiksi tarjoamalla omaa mobiilisovellusta ladattavaksi omalle laitteelle.

Mobiilisovellus on kätevä apuväline

Mobiilisovellus on yritykselle erittäin kätevä apuväline, mutta sitä se on kieltämättä myös sovelluksen käyttäjille eli kuluttajille. Mobiilisovellus on juurikin mobiilissa toimiville älylaitteille optimoitu sovellus, joka on helposti käytettävä ja simppelisti rakennettu versio yrityksen tarjoamista palveluista. Mobiilisovellus on usein kätevin keino käyttää yrityksen palveluita mobiilissa, sillä se on optimoitu juurikin pienikokoisten laitteiden tarpeisiin aina ulkonäköä ja ominaisuuksia myöten. Mobiilisovellusten avulla voi vaikkapa shoppailla, pelailla pelejä, osallistua jännittäviin kilpailuihin tai hakea tietoa. Mikä parasta, tämä kaikki on käden ulottuvilla omassa mobiililaitteessa, ja sovellusta voi kätevästi käyttää vaikkapa bussimatkalla töihin. Näin ollen yrityksen oma mobiilisovellus voi kasvattaa yrityksen suosiota ja täten saada tulot kasvuun.

Mobiilisovellus on hyvä markkinointikeino

Digitalisaatio on mullistanut markkinointia monin tavoin. Ensinnäkin, digitaalisesti markkinoiminen on kaikista nykyisin saatavilla olevista markkinointikeinoista ehdottomasti edullisinta sekä tehokkainta. Se on siis kustannustehokkain levittää oman yrityksen ilosanomaa. Mobiilisovellus on yksi suurimmista syistä markkinoinnin täyteen mullistumiseen. Mobiilisovelluksen luominen ei tietenkään ole missään nimessä ilmaista, mutta tehokkuuteen verraten se tulee huomattavasti vaikkapa perinteisiä lehtimainoksia edullisemmaksi. Mobiilisovelluksen käyttöönottaminen voi parhaassa tapauksessa syöstä yrityksen myynnin rajuun kasvuun ja sillä voi olla kauaskanteisia, positiivisia vaikutuksia yrityksen tuottavuuteen. Jo näillä tiedoilla voidaan sanoa, että mobiilisovelluksen tarjoaminen on yritykselle ehdottomasti kannattava asia, eikä sillä ainakaan voida nähdä olevan negatiivisia vaikutuksia sen menestymiseen, päin vastoin.

Digitalisaatioon voi vastata myös muilla tavoin

Vaikka mobiilisovellus on ehdottomasti erittäin hyvä keino vastata digitalisaation mukanaan tuomaan älylaitetarpeeseen, on tällaisia tapoja tietenkin myös muita. Koska kaikilla yrityksillä ei tietenkään ole varaa panostaa mobiilisovelluksen luomiseen esimerkiksi rahallisista syistä, on heille tarjolla vaihtoehtoisia keinoja, jotka eivät vaadi yhtä laajaa teknologista osaamista eivätkä rahallista panostusta yhtä suurissa määrin. Tällaisiin keinoihin kuuluu esimerkiksi itse yrityksen nettisivujen suunnitteleminen modernein responsiivisin keinoin, jotka mahdollistavat samaisten nettisivujen käyttämisen niin älylaitteilla kuin tietokoneselaimillakin. Tällöin tämä ei vaadi erillisten sovellusten lataamista asiakkaiden omiin mobiililaitteisiin, mikä saattaa alentaa kynnystä käyttää yrityksen palveluita mobiilissa. Toki kaikkein edistyneimmät yritykset voivat käyttää vaikka näitä molempia keinoja rinnakkain.

Mobiilisovellus kannattaa

Loppujen lopuksi voidaan kuitenkin yhteenvetona todeta, että mobiilisovellus on todellakin kannattava hankinta yritykselle, mikäli sen luomiselle vaan on resursseja. Se todennäköisesti maksaa itsensä takaisin ennemmin tai myöhemmin, eikä sen hyötyjä missään vaiheessa voida sivuuttaa. Siksi jokaisen pienenkin yrityksen kannattaisi ainakin punnita tätä vaihtoehtoa. Loppujen lopuksi oman mobiilisovelluksen luominen tai hankkiminen saattaa osoittautua jopa huomattavasti helpommaksi ja edullisemmaksi kuin mitä alun pelin kuvittelisi. Siksi tätä mahdollisuutta ei kannata pientenkään yrityksen sivuuttaa vain siksi, että se tuntuu epärealistiselta tavoitteelta. Kuten yritystoiminnassa yleensä, aina kannattaa tavoitella tähtiä eikä koskaan kannata luopua toivosta tai jättää asioita tekemättä vain siksi, että ne tuntuvat liian suurilta tai vaikeilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *