Mikä on uutta?

Mitä kaikkea uudet teknologiat ja sovellukset pitävät sisällään?

Teknologia ja kännykässä olevat sovellukset ovat tänä päivänä osa arkea monin eri tavoin. Moni hoitaa jo kaikki pankkiasiointinsa mobiilissa, samoin esimerkiksi lentolipun voi näyttää lentokentän portilla kännykästä esimerkki sähköpostisovelluksen kautta. Moni liikkumisesta tai terveellisemmästä ruokavaliosta innostunut on saattanut ladata kännykkäänsä terveyssovelluksen. Oman terveyden mittaamiseen, laihtumiseen ja liikkumiseen onkin tarjolla tänä päivänä lukuisia eri sovelluksia. Sivuillamme voit lukea tekemämme valinnat Top 5 -terveyssovelluksista. Ei ole myöskään tavatonta ehdottaa yksinäiselle kumppanin löytymistä verkkomaailmasta, mihin myös mobiilisovellukset tarjoavat oivan tuen. Mekin tutustuimme sovellusten romanttisempaan puoleen ja tarjoamme sivuillamme analyysin aiheesta otsikolla “Deittisovellukset testissä”. Pankkiasioinnin lisäksi on myös lukuisia muita mobiiliapplikaatioita yritysten tukena, mistä pääset lukemaan lisää täällä.

Suomi on yksi maailman johtavia maita teknisessä kehityksessä, ja Nokian lisäksi moni pelialan yritys on noussut maastamme maailman huipulle. Maassamme on osaamista myös kännykkäapplikaatioiden saralla, lue suosikeistamme lisää sivulla “Top 5 suomalaiset mobiilisovellukset”. Parhaimpien sovellusten esittelyn lisäksi tarjoamme ajatuksiamme siitä, miten suunnitellaan onnistunut sovellus niin teknologian, käyttäjäkokemuksen kuin graafisen suunnittelun osalta. Tarjoamme apua myös ohjelmoinnin opiskelun aloittamiseen. Tutkimme teknologista kehitystä myös laajemmasta näkökulmasta, mitä kehitys tuo tullessaan niin yhteiskunnan kuin yksilön osalle ja miltä teknologia näyttää tulevaisuudessa. Näillä sivuilla haluamme auttaa lukijaa pääsemään paremmin selville, mitä kaikkea teknologia, sovellukset ja ohjelmointi voivatkaan tarjota. Toivomme sivujemme antavan uutta tietoa ja ajateltavaa sinulle lukijana.

Mikä tekee sovelluksesta onnistuneen?

Sovellusten tulee palvella tarkoitustaan. Hyvä sovellus tarjoaa avun johonkin arjen ongelmaan, on nopea omaksua ja helppo käyttää. Siten pidämmekin onnistuneen sovelluksen tunnusmerkkeinä riittävää käytännön toimivuutta sekä sitä, että sovellus täyttää lupauksensa. Sovelluksen suunnitteluun ja toteutukseen tarvitaankin teknisen osaamisen lisäksi mm. ymmärrystä markkinoiden ja kuluttajien käyttäytymisestä. Käyttäjäkokemuksen (UX) rakentaminen on esimerkki tällaisesta käyttäjän ja kohdeyleisön huomioivasta toiminnasta sovellussuunnittelussa, ja pääset lukemaan aiheesta lisää sivustollamme. Teknisen toteutuksen osalta taas suosittelemme lukijaa tutustumaan artikkeliin “Miten valita oikea ohjelmointikieli?” Viime vuosina suosituimpia ohjelmointikieliä ovat olleet Java Script, Java ja Python. Omaa sovellusta tai muuta tarkoitusta varten kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan valittava kieli, ja toivomme sivustomme auttavan tässä lukijaa.

Miten ohjelmointia ja sovellusten suunnittelua voi oppia itse?

Teknologiaa ymmärtää parhaiten tuntemalla sen peruspiirteet ja hankkimalla osaamista jollain sen osa-alueella. Ohjelmoinnin oppiminen on esimerkki teknisen osaamisen alasta, mikä houkuttelee monia. Mahdollistaahan hyvä ohjelmoinnin osaaminen laajat työmahdollisuudet ja kyvyn suunnitella vaikkapa omia sovelluksia. Me haluamme auttaa lukijan alkuun ohjelmoinnin oppimisessa, ja sitä varten olemme laatineet sivustollemme “Aloittelijan ohjelmointioppaan”. Suosittelemme ohjelmoinnista kiinnostunutta kokeilemaan myös html-kieliä ja omien kotisivujen tekemistä. Web-suunnittelun osaaminen auttaa myös sovellusten suunnittelussa, sillä moni sivusto pyritään nykyään tekemään responsiiviseksi eli sellaiseksi, että sivut skaalautuvat sivun selaamisen käytetyn laitteen näytönkoon mukaan. Sivulla “Responsiivinen nettisivujen suunnittelu” voit lukea aiheesta lisää. Visuaalisuudesta kiinnostuneille olemme kirjoittaneet aiheesta artikkelin: “Graafinen suunnittelu mobiilisovelluksissa”.

Kenelle teknologiaa tehdään?

“Kuka pääsee hyötymään teknologisesta kehityksestä” on tämän päivän Suomessa runsaasti keskustelua aloittava aihe. Tekoälyllä ja teknologian mahdollistamalla palvelujen keskittämisellä korvataan ihmistyötä, ja kustannustehokkuuden paineet ajavat myös julkista hallintoa korvaamaan osan ihmisen tekemästä työstä teknologialla. Yksittäiselle ihmiselle tällaiset muutokset voivat luonnollisesti tuntua uhalta. Samaan aikaan monet kokevat saavansa kuitenkin parempaa palvelua mm. pankeilta ja vakuutusyhtiöiltä, kun he voivat asioida sähköisesti. Paremman palvelun tavoittelu on myös monella sovellussuunnittelijalla mielessä, kun halutaan tuoda jokin elämää helpottava tai rikastuttava ratkaisu ihmisen taskussa olevaan kännykkään. Me tällä sivustolla uskomme, että kuka tahansa valveutunut kuluttaja voi saada merkittävästi hyötyä kaikesta teknologisesta kehityksestä. Sovelluksilla voidaan nimittäin tuoda paljon apua ja iloa jokaisen ihmisen elämään.

Millaista teknologia on tulevaisuudessa?

IT-ala kehittyy huimaa tahtia, ja moni tämän päivän uutuuksista on muutaman vuoden kuluttua arkipäivää miljoonille kuluttajille. Viime aikoina runsaasti puhuttaneita, isoja trendejä ovat olleet mm. vuonna 2018 voimaan astunut EU:n laajuinen yksityisiä kuluttajia koskeva tietosuojauudistus, minkä johdosta esimerkiksi Facebookin käyttäjien tietojen vuotoa seurataan tarkoin. Toinen suuri trendi liittyy tallennustilaan, joka näkyy mm. erilaisten pilvipalvelujen yleistymisenä sekä kännykän omaa tallennustilaa säästävien applikaatioiden saapumisena markkinoille. Tämän hetken “uutuutena” toimii tekoälyn ja erilaisten robottien yleistyminen arjessa. Suomessa on kiitettävästi tarjolla erilaisia kursseja ja kilpailuja, joissa omaa kiinnostustaan ja harjaannustaan robotiikkaa ja tekoälyä kohtaan pääsee hyödyntämään. Lisää tulevaisuuden trendeistä pääset lukemaan sivullamme “Teknologia-alan uusimmat tuulet”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *